محل تبلیغات شما

وحدت در قرآن و احادیث

مسأله وحدت و انسجام از مسائل مهم و ارزشمندی است که مورد تأکید قرآن است و در مقابل آن تفرقه، نفاق و اختلاف اموری ناپسند هستند که قرآن مسلمانان را از آنها برحذر داشته است. در اینجا ما به ذکر آیه 103 سورۀ آل عمران که به این مسأله مهم توجّه داشته، می پردازیم.

وَ اعْتَصِموا بِحَبْلِ اللهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا واذکُرُوا نِعْمَتَ اللهِ عَلیکُم إذْ کُنْتُم أعْداءً فَألَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَاَصبَحتُم بِنِعْمتِه إخْواناً.1

ترجمه: و همگی به رشتۀ دین خدا چنگ زده و به راههای متفرق نروید و به یاد آرید این نعمت بزرگ خدا را که شما با هم دشمن بودید خدا در دلهای شما الفت و مهربانی انداخت و به لطف خداوند همه برادر دینی یکدیگر شدید. در این آیه خداوند مسلمانان را به وحدت دعوت کرده و آنها را از متفرق شدن نهی فرموده است. اما این وحدت چگونه باید باشد؟ صرف اجتماع و اتّحاد کافی نیست، این وحدت باید بر محور توحید باشد، باید در سایه قرآن و اسلام باشد. اینکه در این آیه دستور داده شده که متفرق نشوید، منظور این نیست که همه فقط در یک جا جمع شوید و با هم باشید. قبل از برحذر داشتن از تفرقه دستور داده شده که همه به ریسمان الهی تکیه کنید یعنی وحدت باید بر اساس دستورات خداوند و اسلام باشد، هدف آن حق و راهی که می خواهند بروند نیز حق باشد.

منبع: پرتال امام خمینی، <<وحدت ملی و انسجام اسلامی در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی>>، اکرم استیری

جلسه با اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سراوان

دومین جلسه شورای تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان

دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در سیستان و بلوچستان: حوزه اهل سنت

وحدت ,قرآن ,خدا ,آیه ,متفرق ,خداوند ,قرآن و ,و به ,را از ,مسلمانان را ,در قرآن

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها